Home Sfaturi

Sfaturi


Hrănirea câinelui tău cu o dietă completă și sănătoasă nu presupune simpla vizită la supermarket și cumpărarea câtorva conserve, mai ales în cazul în care câinele are nevoie nutriționale speciale sau dacă vrei să îi oferi o hrană cu aport echilibrat de nutrienți și vitamine. Deși câinii nu sunt carnivori în aceeași măsură ca pisicile, carnea ar trebui să fie majoritară în dieta câinelui tău. Ambalajele hranei pentru câini trebuie să conțină în mod obligatoriu toate ingredientele, sortate în ordinea descrescătoare a procentului de carne conținut în produsul final, de aceea asigură-te că primul ingredient listat este carnea!

 

Ce hrană este cea mai bună pentru pisica mea?

Hrana uscată are un termen de valabilitate mai lung prin eliminarea conținutului său de apă, ceea ce are ca rezultat o hrană sub forma crochetelor sau a biscuiților crocanți. Este ușor de utlizat, menține bolurile curate și raportul calitate-preț este bun – argumente perfecte în favoarea unei diete pe bază de hrană uscată. Pe de altă parte, această hrană este destul de concentrată și poate conduce la deshidratare.

Rozătoarele sunt destul de mici pentru a fi ținute în cușcă, și pot fi primele animale de companie pentru școlarii tineri, care primesc responsabilitatea de a îngriji un animal.Alte animale de companie populare sunt hârciogii aurii si cobaii. Aceste vietăți sunt rozătoare și au dinții incisivi în formă de daltă în partea frontală a fălcii superioare și inferioare. Acești dinți cresc pe toată durata vieții rozătoarelor și trebuie să fie uzați prin ros. Dacă rozătorul își pierde una dintre cele două perechi de incisivi, cealaltă pereche continuă să crească incontrolabil și în scurt timp animalul va muri. 

Exista tendinta de supraalimentare a pestilor, producand astfel pesti usor adiposi. Creste astfel riscul poluarii mediului: cu cat un peste mananca mai mult, cu atat excreteaza mai multe substante azotate, fara a mai tine cont de partea de alimente pierdute care se degradeaza repede in apa.Cantitatea de hrana care se administreaza trebuie stabilita in functie de numarul de pesti din acvariu si de varsta lor. O metoda de a regla, in timp, cantitatea de alimente de care populatia din acvariu are nevoie este sa administram hrana treptat si sa urmarim comportamentul alimentar al pestilor. Acestia ar manca ori de cate ori li se administreaza hrana, insa acest comportament nu este unul natural, astfel incat hranirea trebuie facuta de 1-2 ori pe zi – doar hranirea puietului se face mai des.

Aceasta parte este pentru cei care detin soparle. Soparla este un animal care-si regleaza temperatura corpului in functie de temperatura ambientala. Pentru a accepta hrana temperatura terariului sau a camerei trebuie sa fie cuprinsa intre 30 si 40 de grade celsius altfel animalul poate refuza hrana. Inainte sa-l hranesti asigura-te ca ai portionat hrana in bucati mici pentru a le putea inghite si digera usor. Lipsa acestor elemente esentiale pot imbolnavi sau scade sistemul imunitar al soparlei.Unul din cele mai mari secrete cand vine vorba despre hranirea soparlei este apa. Aceasta trebuie schimbata zilnic. Apa murdara si mancarea stricata pot imbolnavi soparla si aceasta poate chiar muri in timp.